Gældssanering

Få lige nu en gratis vurdering af dine chancer for at blive gældfri.

Hvad er gældssanering?

Gældssanering er en mulighed for at få slettet din gæld helt eller delvist. Dette kan være den eneste udvej for at blive gældfri, hvis du er håbløst forgældet og ikke selv har mulighed for at betale gælden af.

Hvem bestemmer, om jeg kan få en gældssanering?

Det er skifteretten, der vurderer dine muligheder. Skifteretten nedsætter din gæld til en procentdel af den oprindelige gæld, og som udgangspunkt omfatter en gældssanering alle dine kreditorer. Betalingen sker som en afdragsordning, hvor du skal betale beløbet med månedlige afdrag over en periode på normalt 5 år. Beløbet, som du skal betale, fastsættes, så du har et bestemt rådighedsbeløb og et beløb til dækning af faste udgifter.

Hvad kræver det for at opnå en gældssanering?

Det er en betingelse for at få gældssanering, at du ikke har mulighed for at betale din gæld fuldt ud inden for en rimelig årrække, og at en gældssanering vil føre til en varig forbedring af din økonomi. Endvidere er det en betingelse, at dine forhold og omstændighederne i øvrigt taler for gældssanering. Det betyder bl.a., at gældens alder, omstændighederne ved gældens stiftelse og den hidtidige afvikling af gælden skal tale for gældssanering.

Kan jeg blive helt gældfri?

Når din afdragsperiode på normalt 5 år er slut, vil du være helt gældfri.

Vi kan hjælpe med:

  • Skabe et overblik over din gæld og økonomi
  • Finde den helt rigtige løsning for dig
  • Lave en handlingsplan for at nå målet
  • Søge gældssanering

Kontakt Panorama Advokaterne for en gratis og uforpligtende samtale, så vi kan drøfte dine muligheder for en gældssanering.

Book en gratis og uforpligtende samtale