ægtepagt

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en aftale mellem ægtefæller om den formueordning, der skal være gældende for ægteskabet.

Når man indgår ægteskab uden ægtepagt, indgår man automatisk i et formuefællesskab. Det betyder, at alt hvad ægtefællerne ejer ved ægteskabets indgåelse og alt, hvad de senere selv tjener, eller det de får i arv eller gave, er omfattet af formuefællesskabet.

Hvorfor er en ægtepagt vigtig?

Hvis I ikke ønsker et formuefællesskab, skal I oprette en ægtepagt om særeje. Når en formue er særeje bevirker det, at man beholder sin særejeformue uden at skulle dele den med den anden ægtefælle.

Der findes flere former for særeje. De mest anvendte former for særeje er fuldstændigt særeje, skilsmisse særeje og kombinationssæreje.

Ægtepagt om pensionsdeling

Ægtefæller har ofte betydelige pensionsopsparinger, og der kan være stor forskel mellem to ægtefællers pensionsordninger. De fleste pensionsordninger skal ikke deles i tilfælde af separation eller skilsmisse. Med en ægtepagt om deling af pensioner er det muligt at aftale, at pensionsopsparing skal deles i tilfælde af skilsmisse.

Hjælp til udarbejdelse af en ægtepagt

Panorama Advokaterne udarbejder alle former for ægtepagter og hjælper dig med at skræddersy den helt rigtige ægtepagt for dig.

Kontakt os for en gratis og uforpligtende samtale, så vi kan drøfte Jeres ønsker til en ægtepagt.

Book en gratis og uforpligtende samtale